Nijmegen

Nijmegen, stad aan de Waal. De oudste stad van Nederland. Nijmegen heeft zo nog veel meer bijnamen gekregen door de jaren heen, maar weet u ook dat Nijmegen Havana aan de Waal wordt genoemd. In Nijmegen heerst er vooral een zuidelijke en Bourgondische sfeer. Waardoor dit komt, dat kunt uzelf onderzoeken tijdens uw verblijf. Nijmegen heeft bovendien de grootste diversiteit aan winkels van Nederland en een ruime keus aan restaurants.

Nijmegen vierde in 2005 zijn tweeduizendjarig bestaan als oudste stad van het land. Wat de historie betreft is er veel te vinden in Nijmegen. Het bezichtigen van het Valkhof, de Grote Markt en de benedenstad is zeer zeker de moeite waard. Tijdens een fietsarrangement in de omgeving komt u nog restanten van het Romeinse Rijk tegen.

Voor bezoekers die zich graag verdiepen in de kunst en cultuur is er in Nijmegen natuurlijk ook van alles te beleven. Er zijn tal van musea die u kunt bezoeken, waaronder bijvoorbeeld museum Het Valkhof en het Afrika museum. Maar het MuZIEum wint ook steeds meer aan populariteit. De kunstgalerieën vindt men vooral aan de Lage Markt en rondom de Sint Stevenskerk. Het bezoeken van een bioscoop of een theater behoort ook tot de mogelijkheden. Het filmhuis Lux of concertgebouw de Vereniging zou men als voorbeeld kunnen nemen.

Nijmegen staat bekend om de hoge terrasdichtheid; deze is één van de grootste van Nederland. Het uitgaansleven staat in Nijmegen hoog in het vaandel. Uitgaan in een disco zoals de Matrixx, maar ook een gokje wagen in één van de casino's. Verder heeft Nijmegen ook een naam als studentenstad. Na de studie zijn er veel studenten die ervoor kiezen om in Nijmegen te blijven wonen. De stad is vol op in ontwikkeling. Er wordt veel gebouwd in Nijmegen. Kijk maar naar de bouwkranen op de Hessenberg nabij de Lange Hezelstraat, maar ook in de delen van Oud West en Nijmegen Noord.

Foto impressie